
1) Kruidenmengsel
Gevonden op
https://www.mijnwoordenboek.nl/puzzelwoordenboek/Bouquet garni/1

1) Kruidenmengsel
Gevonden op
https://www.mijnwoordenboek.nl/puzzelwoordenboek/Bouquet garni/1

Zie kruidentuiltje.
Gevonden op
http://www.kooknieuws.nl/vaktermen/

Zie kruidentuiltje.
Gevonden op
http://www.kooknieuws.nl/vaktermen/

in het Nederlands ‘kruidentuiltje of kruidenbuiltje’ is een bosje van diverse kruiden, al dan niet samengebonden met een keukentouw of verpakt in een builtje, dat wordt meegetrokken in bouillons, soepen, sauzen, ragouts, stoofschotels en andere gerechten om hun smaak af te geven aan het gerecht. Voor het opdienen wordt het bouquet garni...
Gevonden op
http://www.rrr.nl

in het Nederlands ‘kruidentuiltje of kruidenbuiltje’ is een bosje van diverse kruiden, al dan niet samengebonden met een keukentouw of verpakt in een builtje, dat wordt meegetrokken in bouillons, soepen, sauzen, ragouts, stoofschotels en andere gerechten om hun smaak af te geven aan het gerecht. Voor het opdienen wordt het bouquet garni...
Gevonden op
http://www.rrr.nl

Ook kruidenboeketje genoemd. Meestal bestaand dit uit een takje tijm, een paar takjes peterselie en een laurierblaadje, soms aangevuld met andere kruiden. Het geheel wordt met een touwtje bijeen gebonden om na de bereiding het makkelijk te kunnen verwijderen. Deze techniek wordt o.a. gebruikt bij de bereiding van bouillons en stoofschotels
Gevonden op
https://www.encyclo.nl/lokaal/10360

Ook kruidenboeketje genoemd. Meestal bestaand dit uit een takje tijm, een paar takjes peterselie en een laurierblaadje, soms aangevuld met andere kruiden. Het geheel wordt met een touwtje bijeen gebonden om na de bereiding het makkelijk te kunnen verwijderen. Deze techniek wordt o.a. gebruikt bij de bereiding van bouillons en stoofschotels
Gevonden op
https://www.encyclo.nl/lokaal/10360

Een bouquet garni is een bosje geurige kruiden, samengebonden met keukengaren. U kunt er soepen, sauzen en vleesgerechten mee aromatiseren. Meestal bestaat het uit gedroogde laurierblaadjes, peterselie en tijm.
Gevonden op
https://www.encyclo.nl/lokaal/10377

Een bouquet garni is een bosje geurige kruiden, samengebonden met keukengaren. U kunt er soepen, sauzen en vleesgerechten mee aromatiseren. Meestal bestaat het uit gedroogde laurierblaadjes, peterselie en tijm.
Gevonden op
https://www.encyclo.nl/lokaal/10377

boeketje gevormd van tijm, laurier en peterseliestengels, samengebonden met een koordje. Dient om een kookvocht te aromatiseren.
Gevonden op
https://www.encyclo.nl/lokaal/10384

boeketje gevormd van tijm, laurier en peterseliestengels, samengebonden met een koordje. Dient om een kookvocht te aromatiseren.
Gevonden op
https://www.encyclo.nl/lokaal/10384

Zie kruidentuiltje.
Gevonden op
https://www.encyclo.nl/lokaal/10396

Ook kruidenboeketje genoemd. Meestal bestaand dit uit een takje tijm, een paar takjes peterselie en een laurierblaadje, soms aangevuld met andere kruiden. Het geheel wordt met een touwtje bijeen gebonden om na de bereiding het makkelijk te kunnen verwijderen. Deze techniek wordt o.a. gebruikt bij de bereiding van bouillons en stoofschotels.
Gevonden op
https://www.encyclo.nl/lokaal/10403

Ook kruidenboeketje genoemd. Meestal bestaand dit uit een takje tijm, een paar takjes peterselie en een laurierblaadje, soms aangevuld met andere kruiden. Het geheel wordt met een touwtje bijeen gebonden om na de bereiding het makkelijk te kunnen verwijderen. Deze techniek wordt o.a. gebruikt bij de bereiding van bouillons en stoofschotels.
Gevonden op
https://www.encyclo.nl/lokaal/10403

Bosje kruiden:meestal peterselie,thijm,laurierbladen, prei, selderij, wortel en ui met een draad tesamen gebonden.
Gevonden op
https://www.encyclo.nl/lokaal/10877

Bosje kruiden:meestal peterselie,thijm,laurierbladen, prei, selderij, wortel en ui met een draad tesamen gebonden.
Gevonden op
https://www.encyclo.nl/lokaal/10877

Tuinkruiden, tot een bosje samen gebonden , zoals peterselie, tijm, en laurierblad voor het op smaak brengen van gerechten soepen sauzen bouillon. http://www.kokswereld.nl/content-culinairwoordenboek.html
Gevonden op
https://www.encyclo.nl/lokaal/10912

Tuinkruiden, tot een bosje samen gebonden , zoals peterselie, tijm, en laurierblad voor het op smaak brengen van gerechten soepen sauzen bouillon. http://www.kokswereld.nl/content-culinairwoordenboek.html
Gevonden op
https://www.encyclo.nl/lokaal/10912

Bosje kruiden:meestal peterselie,thijm,laurierbladen, prei, selderij, wortel en ui met een draad tesamen gebonden.
Gevonden op
https://www.encyclo.nl/lokaal/10945

Bosje kruiden:meestal peterselie,thijm,laurierbladen, prei, selderij, wortel en ui met een draad tesamen gebonden.
Gevonden op
https://www.encyclo.nl/lokaal/10945

Met een touwtje bijeengebonden bosje verse kruiden
Gevonden op
https://www.encyclo.nl/lokaal/10990

Met een touwtje bijeengebonden bosje verse kruiden
Gevonden op
https://www.encyclo.nl/lokaal/10990
Geen exacte overeenkomst gevonden.